19 Nisan 2008 Cumartesi

ELMALI TART





Malzemeler:

- 1 çay bardağı yoğurt

- 1 çay bardağı sıvıyağ

- 50 gr margarin(oda sıcaklığında)

- 1 çay bardağı pudra şekeri

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- 4 su bardağı un

İç için:

- 3 elma

- 1 tatlı kaşığı tarçın

- 2 çorba kaşığı şeker

- 1 çay bardağı dövülmüş fındık/ceviz


Yapılışı:

Un kabartma tozu ile karıştırılır. İçerisine yoğurt, sıvıyağ, margarin, pudra şekeri ve vanilya eklenerek hamur elde edilir.

Elmalar yıkanıp rendelenir. Üzerlerine şeker dökülerek pişirilir. Ocaktan almadan önce tarçın ve fındık eklenir. Soğumaya bırakılır.

Hamurun yarısı, yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. Üzerine elmalı iç konulur. Kalan hamurdan şeritler oluşturulur ve elmalı için üzerine kafes oluşturacak şekilde yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 175 derecede üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.


Hiç yorum yok: