20 Nisan 2008 Pazar

ÇİN BÖREĞİ

Malzemeler:
-250 gr kıyma
-1 adet soğan
-1 çorba kaşığı margarin
-yarım demet maydonoz
-1 su bardağı köftelik bulgur
-1 su bardağı rendelenmiş havuç
-1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
-3 yufka
-karabiber, tuz
Kızartmak için:
-1 su bardağı galeta unu
-1 yumurta
Yapılışı:
Soğanı ince ince doğrayıp, bir tencerede margarinle kavurun. Kıyma, maydonoz, tuz ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin. Köftelik bulguru bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip, kapağını kapatarak suyunu çekmesini bekleyin. Bulgur suyunu çektikten sonra, rendelenmiş havuç ve cevizle beraber kıymalı karışıma ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın.



Elimizdeki yufkaları 8'er parçaya ayırın. İçlerine hazırladığımız içten koyup, çok sıkı olmayacak şekilde sarın.






Yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Hazırladığımız börekleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.












Hiç yorum yok: