26 Nisan 2008 Cumartesi

KOSKOS KURABİYESİ




KOSKOS KURABİYESİ

Malzemeleri:
-1 çay bardağı su,
-1 çay bardağı sıvıyağ,
-1/2 paket margarin,
-1 çay kaşığı tuz,
-2 çay kaşığı şeker,
-2 yumurta,
-1 paket vanilya,
-1 paket kabartma tozu,
- Alabildiği kadar un,

YAPILIŞI:

Yoğurma kabına yumurtaların aklarını koyuyoruz. Sıvıyağı ve suyu ekleyip karıştırıyoruz. Oda sıcaklığındaki margarini de katarak iyice karıştırıyoruz. Tuz, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma katıp, alabildiği kadar un ile yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.

Hamurdan parçalar alarak merdane yardımıyla 2 cm olacak şekilde açın. Şekilli pasta kalıplarıyla şekil verin. Tepsiye yağlı kağıt serip, pastalarımızı tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarılarını sürerek fırına veriyoruz. 180 derecede 30 dak pişiyoruz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: