20 Nisan 2008 Pazar

KOZALAK PASTA




Malzemeler:
-250 gr pirinç patlağı(1 kutu pirinç patlaklı gevrek)
-100 gr margarin
-4 paket metro çikolata
-4 yemek kaşığı bal
-1 yemek kaşığı kakao
-80 gr.bitter çikolata
-portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
Metro çikolataları ve bitter çikolata küçük küçük karelere ayrılır. Margarini bir tencereye alıp, üzerine küçük küçük doğranmış çikolatalar ilave edilir. Ocakta kaynatılır. Karışım kaynamaya başlayınca bal eklenir. Ocaktan alınır. Biraz soğuduktan sonra pirinç patlakları eklenir. Portakal kabuğu rendesini de ekledikten sonra, limon sıkacağının tersini kalıp olarak kullanarak kozalak şeklinde pastalar elde edilir. Pasta kağıtlarına ters çevrilerek koyulup servis yapılır.


Hiç yorum yok: