28 Nisan 2008 Pazartesi

TİRAMİSU

TİRAMİSU
MALZEMELER:
-1 adet kakaolu pasta
-Yarım litre süt
-1 yumurta
-3 çorba kaşığı şeker
-3 çorba kaşığı un
-1 kutu labne peyniri
Keki ıslatmak için:
-2 su bardağı nescafeli su
Üzerini süslemek için:
-Kakao
-Damla çikolata

YAPILIŞI:
Hazır kakolu kekin alt parçasını tabağa alıp,1 su bardağı nescafeli su ile ıslatın. Yarım litre sütü tencereye alıp şeker ve yumurtayı ekleyerek orta ateşte pişirmeye başlayın. Süt ısınmaya başlayınca unu ekleyin. Sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Labne peynirini ekleyip iyice karıştırın. Karışım ılındığı zaman ıslattığımız kekin üzerine yayın. Kekin diğer parçasını 1 su bardağı nescafeli su ile ıslatıp diğer katın üzerine koyun. Kalan kremayı üzerine yayın. Kakaoyu elek yardımıyla üzerine serptikten sonra damla çikolataları da ekleyin. Buzdolabında birkaç saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: