20 Nisan 2008 Pazar

WELAT KURABİYESİ


Malzemeler:

- 1 yumurta

- 2 çay bardağı pudra şekeri

- 1 çay bardağı sıvıyağ

- 100 gr margarin (oda sıcaklığında)

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- yarım limon kabuğu rendesi

- Aldığı kadar un

- Üzerini süslemek için damla çikolata


Yapılışı:

Yumurta ve pudra şekerini derin bir kasede, tel çırpıcıyla pudraşekeri eriyinceye kadar çırpın. Sıvıyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Margarini, kabartma tozunu, vanilya ve unu (eleyerek) ekleyip hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla açıp, pasta kalıplarıyla şekil verin. Kurabiyelerin üzerlerini damla çikolatalar ile süsleyin, yağlı kağıt serilmiş tepside önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok: