20 Haziran 2008 Cuma

KAKAOLU ISLAK KEK


Malzemeler:
-2 yumurta,
-1 su bardağı süt,
-1 su bardağı tozşeker,
-50 gr eritilmiş margarin,
-1 çay bardağı zeytinyağı,
-1 paket vanilya,
-1 paket kabartma tozu,
-7 çorba kaşığı un,
-4 çorba kaşığı kakao,

Yapılışı:

Toz şeker ve yumurtalar mikserle çırpılır. Süt, vanilya, zeytinyağı ve eritilmiş margarin eklenip, çırpmaya devam edilir. Kakaoyu da ekleyip tahta kaşıkla karıştırılır. Karışımdan 1 su bardağı ayrılır. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma katılır ve tahta kaşıkla karıştırılır. Yağlanmış kalıba karışım dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecede 35 dak pişirilir. Kek fırından alındığında sıcakken, ayırdığımız 1 su bardağı sıvı karışım kekin üzerine dökülür. Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

8 Haziran 2008 Pazar

VİŞNELİ MUHALLEBİ


Malzemeler:
- 100 gr margarin,
- 1 su bardağı un,
- 800 gr süt,
- 1 su bardağı şeker,
- 1 paket vanilya,
- 1 yemek kaşığı nişasta,
- 2 yemek kaşığı şeker,
- 2 su bardağı vişne suyu,


Yapılışı:

Margarin tencerede eritilip, un eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra süt, 1 su bardağı şeker ve vanilya eklenip, muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir. Pişirile muhallebi borcama dökülür.

Vişne suyu tencereye koyulur, şeker ve nişasta eklenerek karıştılır. Ocağa alınıp kaynayıncaya kadar pişirilir. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alınır ve borcama boşaltılan muhallebinin üzerine dökülür. Buzdolabında donuncaya kadar bekletilir ve servis yapılır.

Afiyet olsun....

PEYNİRLİ KURABİYE

Malzemeler:
-150 gr beyaz peynir,
-1/2 su bardağı sıvıyağ,
-1 çay bardağı yoğurt,
-1 paket kabartma tozu,
-1 çay kaşığı limon,
-1 çay kaşığı tuz,
-alabildiği kadar un,
-üzeri için yumurta sarısı,


Yapılışı:

Tüm malzemeler yoğurma kabına alınır. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur. Hamur biraz dinlendirilir. Daha sonra hamurdan parçalar kopararak şekil verilir ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarılı sürülüp, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dak pişirilir.

Afiyet olsun...

7 Haziran 2008 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

Malzemeler:
-1 kase pirinç,
-3 soğan,
-Kuşüzümü,
-Dolmalık fıstık,
-kuru nane,
-1 tatlı kaşığı tuz,şeker,
-1 çay kaşığı kırmızı biber,
-1/2 çay kaşığı yenibahar,
-1/2 limon suyu,
-1 çay kaşığı karabiber,

Yapılışı:
Soğanlar küp küp doğranıp, sıvıyağda kavrulur. Bu sırada, yıkanmış pirinçler soğanlara ilave edilir. Devamlı karıştırarak dibinin tutmaması sağlanır. Kuşüzümleri ılık suda yıkanarak kavrulan pirinçlere eklenir. Ardından dolmalık fıstık eklenir. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavrulur. Bir kase sıcak su üzerine eklenip, ocak kısılarak demlenmeye bırakılır. Suyunu çekmeye yakın kuru nane, limon suyu, şeker, tuz, kırmızı biber, yenibahar eklenir. Karıştırılır. İyice suyunu çektiği zaman kapağı kapalı şekilde ılınması beklenir.
Yıkayıp içleri boşaltılan dolmalık biberlere, taşmayacak şekilde hazırlanan içten koyulur. Üzerlerine domates dilimleri yerleştirilir ve tencereye dizilir. Bir kase su eklenerek, pirinçler ve biberler yumuşayana dek pişirilir.
Afiyet olsun...

2 Haziran 2008 Pazartesi

HANİFTALI KEK

Annemden yine süper bir kek tarifi...

Malzemeler:
Keki için;
-5 yumurta,
-5 fincan şeker,
-1 fincan sıcak su,
-1 paket kabartma tozu,
-Aldığı kadar un,

Kreması için;
-10 kaşık şeker,
-4 kaşık un,
-2 su bardağı süt,
-2 paket kremşanti,
-1 çay bardağı soğuk süt,

Süslemek için;
-Hanifta

Yapılışı:
Yumurta ve şeker mikserle çırpılır. 1 fincan sıcak su ilave edilip çırpmaya devam edilir. İyice kabarınca elenmiş un ve kabartma tozu eklenir. Tahta kaşıkla karıştırılır. Yağlanmış ve dibine tozşeker serpilmiş kalıba dökülüp,180 derecede pişirilir.

Kreması için; şeker, un ve süt muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır. İçine kremşanti ve soğuk süt ilave edilerek karıştırılır.

Pişen kek 3 parçaya bölünür. Aralara kremadan sürülüp haniftalardan koyulur. Kalan krema en üste sürülüp, haniftalarla süslenir.
Afiyet olsun...


KARAGÖZ

Malzemeler:
-1 paket petibör bisküvi,
-1 kahve fincanı erimiş margarin,
-2 çorba kaşığı süt,
-1 limon,
-1 çay bardağı dövülmüş fındık,
-2 çorba kaşığı bal,
-1 çay bardağı vişne suyu,

Üzeri için,
-Damla çikolata,
-Renkli pasta süsleri,

Yapılışı:

Bisküviler robottan geçirip un haline getirilir. Yoğurma kabına alıp, limon kabuğu rendesi, erimiş margarin, süt, fındık, bal ve vişne suyu eklenip hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur.

Hazırlanan karışım 1 saat kadar buzdolabında bekletilir. Karışımdan küçük parçalar alıp, toplar oluşturulur. Ortalarına damla çikolata batırılır ve pasta süsleriyle süslenir.

Afiyet olsun....

ÇATAL ÇÖREK

Malzemeler:
-100 gr margarin,
-2 yemek kaşığı toz şeker,
-2 yemek kaşığı yoğurt,
-2 yemek kaşığı sıvıyağ,
-2 tatlı kaşığı mahlep,
-1 tatlı kaşığı tuz,
-2.5 su bardağı un,
-1 paket kabartma tozu,

Yapılışı:
Margarini, şekeri, yoğurt,sıvıyağ,mahlebi ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Üzerine unu ve kabartma tozunu eleyerek katıyoruz ve yoğuruyoruz. Çok sert olmayacak şekilde bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan parçalar koparıp, elimizle rulo şeklinde uzatıyoruz. rulonun iki ucunu birleştirerek şekil veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. 180 derecede 20 dak. pişirin.

Afiyet olsun....

MAHLEPLİ KURABİYE



Malzemeler:
-1 yumurtanın sarısı,
-1 çay bardağı yoğurt,
-1 çay bardağı sıvıyağ,
-yarım paket margarin,
-1 çorba kaşığı tozşeker,
-1 tatlı kaşığı tuz,
-2 tatlı kaşığı mahlep,
-1/2 limon suyu,
-1 paket kabartma tozu,
-3 su bardağı elenmiş un.

Yapılışı:
Elenmiş unu karıştırma kabına alıyoruz. Bir köşesine kabartma tozu koyup, üzerine limon suyunu koyuyoruz. Kalan malzemeleri unun diğer kısmına koyup, tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Hamurdan parçalar alıp simit şekli veriyoruz. Üst kısmını yumurta akına batırıp, susama batırıyoruz. 180 derecede 15-20 dak.pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

POFUDUK SANDVİÇLER

Malzemeler:
-1 su bardağı ılık süt,
-1 paket instant kuru hamur mayası,
-1 çay bardağı zeytinyağı,
-1 yumurta akı,
-1 çorba kaşığı tozşeker,
-1 çay kaşığı tuz,
-Aldığı kadar un.

Yapılışı:

Unu eleyerek yoğurma kabına alıyoruz. Ortası havuz gibi açıp, süt, zeytinyağı, yumurta akı, toz şeker ve tuzu koyuyoruz. Mayayı unun kenarlarına döküyoruz. Hamuru yoğuruyoruz. Çok kuru olmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamuru 1 saat kadar dinlendirip kabarmasını bekliyoruz.

Hamurdan parçalar alıp istediğimiz şekili veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında 25 dak pişiriyoruz.

Piştikten sonra arasına domates, peynir ve biber koyarak servis yapabilirsiniz...

Afiyet olsun...