24 Kasım 2008 Pazartesi

REVANİ



Malzemeler:
- 3 yumurta,
- 1.5 kahve fincanı şeker,
- 1.5 kahve fincanı sıvıyağ,
- 3 kahve fincanı yoğurt,
- 4 kahve fincanı irmik,
- 2 kahve fincanı un,
- Kabartma tozu,
- Vanilya,
- Limon kabuğu rendesi,

Şerbeti için:
- 3 su bardağı su,
- 2 su bardağı şeker,
-1/2 limon suyu,

Yapılışı:

Yumurta ve şeker mikserle çırpılır. Karışım iyice köpürene kadar çırpılır. Yoğurt, sıvıyağ ve limon kabuğu eklenir. Ayrı bir kapta un, irmik, vanilya ve kabartma tozu karıştırılır ve elenerek karışıma eklenir. Tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Yağlanmış kalıba dökülür. 180 derecede 30-35 dak.pişirilir.

Daha önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbet, fırından çıkarılan sıcak revaninin üzerine dökülür.
(Şerbeti hazırlarken; su ve şeker 10 dak kaynatıldıktan sonra limon suyu eklenir.)

Süslemek için üzerine hindistan cevizi serpilir.
Afiyet olsun...

FINDIKLI TOPLAR

Malzemeler:
- 8 kahve fincanı un,
- 1 kahve fincanı pudra şekeri,
- 1 tatlı kabartma tozu,
- Oda sıcaklığında 1 paket margarin,
- Kavrulmuş fındık


Yapılışı:
Fındık hariç tüm malzemeler karıştırılır. Hamurdan çok küçük parçalar alınıp avucumuzun içinde açılır. İçlerine kavrulmuş fındıklardan birer tane koyulup kapatılır, yuvarlanır. 180 derecede 15 dakika pişirilir. Sıcakken pudra şekerine bulanır.
Afiyet olsun...

MANTAR KURABİYE


Malzemeler:
- 1 paket margarin,
- 2 yumurta,
- 1 bardak pudra şekeri,
- 2.5 su bardağı un,
- 200 gr. nişasta,

- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu,
- Kakao.

Yapılışı:
Kakao hariç tüm malzemeler karıştırılıp hamur yapılır. Hamurdan parçalar koparılıp yuvarlanır. Tabağa koyulan kakaoya şişe kapağı batırılıp, hazırlanan kurabiyelerin ortasına hafifçe bastırılır.
200 derece fırında 30-35 dak pişirin.
Afiyet olsun...