18 Şubat 2013 Pazartesi

PASKALYA ÇÖREĞİ

MALZEMELER:
- 4 Yumurta (oda sıcaklığında)
-1 su bardağı süt
-1 çay bardağı su
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 paket instant maya
-1 su bardağı şeker
-1 çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı mahlep
-aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Unu eleyerek yoğurma kabına alın. Yumurtalardan 2 tanesinin sarısını üzerlerine sürmek üzere ayırın, diğer tüm malzemeyi katıp, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
Hamuru yarım saat dinlendirin. Hamurun büyüklüğüne göre 3 yada 4 parçaya ayırın.
Ayırdığınız parçaları 3'e bölüp uzun şeritler haline getirin ve örgü şeklinde birleştirin, tüm parçalara uygulayın, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısını sürün, 180 derecede yaklaşık yarım saat pişirin.