24 Kasım 2008 Pazartesi

REVANİ



Malzemeler:
- 3 yumurta,
- 1.5 kahve fincanı şeker,
- 1.5 kahve fincanı sıvıyağ,
- 3 kahve fincanı yoğurt,
- 4 kahve fincanı irmik,
- 2 kahve fincanı un,
- Kabartma tozu,
- Vanilya,
- Limon kabuğu rendesi,

Şerbeti için:
- 3 su bardağı su,
- 2 su bardağı şeker,
-1/2 limon suyu,

Yapılışı:

Yumurta ve şeker mikserle çırpılır. Karışım iyice köpürene kadar çırpılır. Yoğurt, sıvıyağ ve limon kabuğu eklenir. Ayrı bir kapta un, irmik, vanilya ve kabartma tozu karıştırılır ve elenerek karışıma eklenir. Tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Yağlanmış kalıba dökülür. 180 derecede 30-35 dak.pişirilir.

Daha önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbet, fırından çıkarılan sıcak revaninin üzerine dökülür.
(Şerbeti hazırlarken; su ve şeker 10 dak kaynatıldıktan sonra limon suyu eklenir.)

Süslemek için üzerine hindistan cevizi serpilir.
Afiyet olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu revaniyi bizzat yedim eline sağlık güzel kızım

Adsız dedi ki...

bu sitedeki tariflerin lezzetli olduğu görülüyor denemeye değer doğrusu