22 Ekim 2008 Çarşamba

ELMALI PASTA


Malzemeler:
-1 çay bardağı yoğurt,

-1 çay bardağı zeytinyağı,

-1 çay bardağı erimiş margarin,

-3,5 su bardağı un,
-Kabartma tozu,
-3 elma,

-1 tatlı kaşığı tarçın,

-2 çorba kaşığı tozşeker,
-1 su bardağı purda şekeri,
-Vanilya

Yapılışı:

İçi için:

Elmaların kabukları soyulup rendelenir. üzerine toz şeker serpilerek pişirilir. Pişince üzerine tarçın ilave edilip ocaktan alınır,soğumaya bırakılır.
Yoğurt, yağ, margarin, elenmiş un ve kabartma tozu karıştırılarak ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle yassılaştırılır. İçlerine hazırladığımız içten koyulur ve şekil verilir. 180 derece fırında 25 dak pişirilir. Piştikten sonra üzerine vanilya ve pudra şekeri elenir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: