15 Ekim 2008 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI


Malzemeler:
-1 kase pirinç,
-3 soğan,
-Kuşüzümü,
-Dolmalık fıstık,
-kuru nane,
-1 tatlı kaşığı tuz,şeker,
-1 çay kaşığı kırmızı biber,
-1/2 çay kaşığı yenibahar,
-1/2 limon suyu,
-1 çay kaşığı karabiber,

Yapılışı:
Soğanlar küp küp doğranıp, sıvıyağda kavrulur. Bu sırada, yıkanmış pirinçler soğanlara ilave edilir. Devamlı karıştırarak dibinin tutmaması sağlanır. Kuşüzümleri ılık suda yıkanarak kavrulan pirinçlere eklenir. Ardından dolmalık fıstık eklenir. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavrulur. Bir kase sıcak su üzerine eklenip, ocak kısılarak demlenmeye bırakılır. Suyunu çekmeye yakın kuru nane, limon suyu, şeker, tuz, kırmızı biber, yenibahar eklenir. Karıştırılır. İyice suyunu çektiği zaman kapağı kapalı şekilde ılınması beklenir.
Kullanılacak salamura yapraklar sıcak suda bekletilir. Sudan alıp suları süzülür,içlerine hazırlanan içten koyulur, sarılır. Sarmalar tencereye dizilir. Üzerine 1 kase sıcak su dökülür. Pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: