15 Ekim 2008 Çarşamba

PAZILI PİDE


MALZEMELER:
Hamuru için:

-4 su bardağı un,

-1 tatlı kaşığı toz maya,
-1 tatlı kaşığı şeker,
-2 tatlı kaşığı tuz,
-1 yemek kaşığı zeytintağı
İçi İçin:

-1/2 kg pazı,
-1 kase kuru fasulye,
-Soğan,
-Salça
YAPILIŞI:
Hamuru hazırlamak için; unun içine tozmaya, şeker, tuz ve zeytinyağını ilave edip, ılık su yardımıyla yoğuruyoruz. Hamuru iyice yoğurduktan sonra dinlendirmeye bırakıyoruz.
Pazıları ince ince doğrayıp haşlıyoruz. Önceden suya koyulmuş kuru fasülyeleride
haşlıyoruz.
İçini hazırlamak için; soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. Haşlanmış olan pazıları içine koyup karıştırıyoruz.
1 kaşık salçayı ekledikten sonra haşlanmış kuru fasülyeleri ekliyoruz.İstediğimiz baharatları da ekleyip içimizi hazırlıyoruz.
Dinlenmiş olan hamurdan parçalar koparıp merdane yardımıyla açıyoruz. İçerisine hazırladığımız içten koyup pidelere istediğimiz şekli veriyoruz.
Yağlanmış tepsiye dizdikten sonra 180 derecede altı üstü iyice pişene kadar bekliyoruz.
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok: