17 Ağustos 2008 Pazar

ANNEMİN TARHANA ÇORBASI

Malzemeler:
-Soğan,
-Domates,
-Yeşil Biber,
-Kırmızı Biber,
-Maydanoz,
-Nane,
-Süzme yoğurt,
-Un,
-Tuz,
-Kuru Maya,


Yapılışı:

Tüm sebzeler ince ince doğranarak, geniş bir kaba alınır. Karıştırılır. Tuzu ilave edilir. Yoğurt eklenir. Yine karıştırılır. Un ilave edilip üzerine maya koyulur.Katılaşana kadar elle iyice yoğurulur. Üzerine un serpilir, temiz bir bez örtülerek bekletilir.

Sık sık karıştırılır. İlk gün karışım biraz kabarabilir. Ertesi gün üzeri açılır, sık sık karıştırılarak güneşin altında bekletilir.

Hamur katılaşana kadar günlerce bekletilir. İyice katılaştığında, temiz bir bez üzerine kaşık ile parça parça yayılır. Kurudukça alt üst çevrilir. Parçalar elle ufalanır. Tamamen kuruduğunda rondodan geçirilir. Bez üzerinde tekrar güneşlendirilip, bez torbalarda veya kavanozda, tercihen buzdolabında saklanır.

Hiç yorum yok: