11 Ağustos 2008 Pazartesi

SU BÖREĞİ

Malzemeler:
-5 yumurta,
-2 kaşık yoğurt,
-2 kaşık zeytinyağı,
-tuz,
-aldığı kadar un,

İçi için:
-Peynir
-Maydonoz

Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılıp, iyice yoğurulduktan sonra hamur 12 bezeye ayrılır.


Bezelerin üzerine nemli bez örtülerek dinlenmeye bırakılır. Bezeler, unlarak tepsi büyüklüğünde olacak şekilde oklava ile açılır.
Açılan bezeler üst üste konularak bir kenarda bekletilir. Büyük bir tencerede su kaynatılır. Kaynatılan suyun içerisinde 4-5 kaşık tuz atılır. Kaynayan suyun hemen yanında ayrı bir kapta soğuk su hazırlanır. Kaynayan suya açtığımız yufkaları teker teker bırakıp, 1 dakika kadar haşlandıktan sonra kevgirle çıkarılıp, soğuk suya koyulur. Soğuk sudan çıkarılıp, sıkılarak suyu süzülür. Yağlanmış börek tepsisine yayılır. Her iki hamurda bir yufkaların arasına eritilmiş tereyağı gezdirilir. 6. yufkadan sonra da peynirli maydonozlu iç yufkanın üzerine yayılır. Diğer hamurlar da aynı şekilde hazırlanarak börek hazırlanmış olur.


En üstüne kalan tereyağı dökülür. Fırında pişmeye bırakılır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: