4 Mayıs 2008 Pazar

ETİMEKLİ TATLI


ETİMEKLİ TATLI
Malzemeler:
-6 etimek,
-1 bardak şeker,
-1 bardak su,
-birkaç damla limon,
-1 poşet kremşanti,
-1 kaşık un,
-1 kaşık nişasta,
-1 paket vanilya,
-3 bardak süt.
Yapılışı:

1 bardak su ile şeker tencereye alınıp, kaynatılır. Kaynadığında limon sıkılır.
Borcama etimekler dizilir. Hazırladığımız şerbet, etimeklerin üzerine sıcakken dökülür.


Tencereye un, nişasta ve sütü koyup, karıştırarak pişirilir. Kıvamı koyulanmaya başladığında vanilya eklenir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Fokurdamaya başlayınca ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır. Soğuyunca, kremşanti toz olarak muhallebinin içine eklenip mikserle iyice çırpılır. Oluşan karışım etimeklerin üzerine yayılır.


Muhallebili karışımın bir kısmını kakao ile karıştırıp üzerinin süslemesinde kullanabilirsiniz. Damla çikolata ile süsleyip, buzdolabında donmasını bekleyin.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: