25 Mayıs 2008 Pazar

AÇMA

Malzemeler:
-1 paket kuru maya(10gr.)
-4 su bardağı un,
-200 gr süt,
-1 çay kaşığı tuz,
-1 tatlı kaşığı şeker,
-80 gr margarin,
-1 yumurta

Üzeri için;
-Yumurta sarısı,
-Çörek otu,

Yapılışı:

Un, tuz, şeker ve maya yoğurma kabına alıp karıştılır. Süt ve yumurta eklenip tekrar karıştırılır. En son margarin eklenerek pürüzsüz bir hamur oluşuncaya kadar yoğurulur.
Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülerek 20 dak bekletilir.
Bekletilen ve kabaran hamurdan avucumuza sığacak kadar parçalar koparılır, merdaneyle dikdörtgen şekil oluşturacak şekilde açılır. Açtığımız hamurun içine bıçak ucuyla margarin sürülür. Uzun kenardan başlayıp, yuvarlayarak ince uzun şekil verilir. Hamuru iki farklı yönde çevirerek uzatın ve halka şeklinde uçlarını birleştirin. Yağlı kağıt serili tepsiye,birbirine çok yakın olmayacak şekilde yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 200 derece 20 dak pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: