10 Mayıs 2008 Cumartesi

HAŞHAŞLI PASTA


Pastayı yapıp, fotoğrafını gönderen anneme teşekkürler....


HAŞHAŞLI PASTA
Malzemeler:
-2 su bardağı ılık süt,
-1 paket yaşmaya,
-1 su bardağı sıvıyağ,
-1 çay bardağı toz şeker,
-2 tatlı kaşığı tuz,
-1 yumurtanın sarısı,
-Aldığı kadar un

İçine sürmek için;
-1 kase haşhaş,
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Yaş mayayı ılık sütte eritin. Eriyen mayayı, sıvıyağ, toz şeker, tuz ve un ile karıştırarak hamur yapın, hamurun üzerini örterek 2 saat bekleterek mayalandırın.
Mayalanan hamuru 3 parçaya ayırın. Her bir parçayı elinizle 30 cm çapında açın. 1 kase haşhaşı sıvıyağ ile karıştırıp, hamurların üst kısımlarına sürün. Hamurları üst üste koyun. Oluşan 3 kat hamuru ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz parçalardan 2 parmak kalınlığında uzunlamasına parçalar kesin. Elde ettiğiniz parçaları burup çevirerek sarın. Çöreklerini hafif yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: