24 Mayıs 2008 Cumartesi

MUZLU PANDİSPANYA




Teyzeme yaptığım sürpriz ziyarette benim için hazırlamış olduğu pandispanya...
Malzemeler:
Keki:
- 4 yumurta,
- 4 fincan un,
- 4 fincan şeker,
Kreması:
- 8 yemek kaşığı şeker,
- 1 kaşık un,
- 3 kaşık kakao,
- 1 yumurta,
- 1.5 su bardağı süt,
- 1 paket vanilya,
- muz
- dövülmüş fındık

Yapılışı:

- Oda sıcaklığındaki yumurtalar şeker ile çırpılır. İyice köpürene kadar çırpıldıktan sonra elenmiş un ilave edilir. Unu eklerken tahta kaşık ile yavaşça karıştırılır. Yağlanmış tepsiye boşaltılarak 180 derece fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirilir.

- Kremasını yapmak için; şeker, un ve kakaoyu karıştırıp, yumurta eklenir. Sütü de ilave edip iyice karışıtırarak ocağa alınır. Muhallebi kıvamında olana kadar pişirilir. Pişen kremayı ocaktan almadan önce vanilya eklenir, karıştırılıp soğumaya bırakılır.
Pişen pandispanya, 3 eşit parçaya ayrılır. Parçalardan biri servis tabağına yerleştirilir, üzerine krema sürülür ve dilimlenmiş muzlardan yerleştirilir. Diğer parça üzerine konulur. Aynı şekilde krema ve muz yerleştirilir. En üste son parça konulur. Kalan krema üzerine ve yanlarına sürülür. Dövülmüş fındıkla süslenir. Hazırladığımız pandispanya buzdolabında 1-2 saat bekletildikten sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok: