2 Haziran 2008 Pazartesi

ÇATAL ÇÖREK

Malzemeler:
-100 gr margarin,
-2 yemek kaşığı toz şeker,
-2 yemek kaşığı yoğurt,
-2 yemek kaşığı sıvıyağ,
-2 tatlı kaşığı mahlep,
-1 tatlı kaşığı tuz,
-2.5 su bardağı un,
-1 paket kabartma tozu,

Yapılışı:
Margarini, şekeri, yoğurt,sıvıyağ,mahlebi ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Üzerine unu ve kabartma tozunu eleyerek katıyoruz ve yoğuruyoruz. Çok sert olmayacak şekilde bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan parçalar koparıp, elimizle rulo şeklinde uzatıyoruz. rulonun iki ucunu birleştirerek şekil veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. 180 derecede 20 dak. pişirin.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: