7 Haziran 2008 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

Malzemeler:
-1 kase pirinç,
-3 soğan,
-Kuşüzümü,
-Dolmalık fıstık,
-kuru nane,
-1 tatlı kaşığı tuz,şeker,
-1 çay kaşığı kırmızı biber,
-1/2 çay kaşığı yenibahar,
-1/2 limon suyu,
-1 çay kaşığı karabiber,

Yapılışı:
Soğanlar küp küp doğranıp, sıvıyağda kavrulur. Bu sırada, yıkanmış pirinçler soğanlara ilave edilir. Devamlı karıştırarak dibinin tutmaması sağlanır. Kuşüzümleri ılık suda yıkanarak kavrulan pirinçlere eklenir. Ardından dolmalık fıstık eklenir. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavrulur. Bir kase sıcak su üzerine eklenip, ocak kısılarak demlenmeye bırakılır. Suyunu çekmeye yakın kuru nane, limon suyu, şeker, tuz, kırmızı biber, yenibahar eklenir. Karıştırılır. İyice suyunu çektiği zaman kapağı kapalı şekilde ılınması beklenir.
Yıkayıp içleri boşaltılan dolmalık biberlere, taşmayacak şekilde hazırlanan içten koyulur. Üzerlerine domates dilimleri yerleştirilir ve tencereye dizilir. Bir kase su eklenerek, pirinçler ve biberler yumuşayana dek pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: