8 Haziran 2008 Pazar

VİŞNELİ MUHALLEBİ


Malzemeler:
- 100 gr margarin,
- 1 su bardağı un,
- 800 gr süt,
- 1 su bardağı şeker,
- 1 paket vanilya,
- 1 yemek kaşığı nişasta,
- 2 yemek kaşığı şeker,
- 2 su bardağı vişne suyu,


Yapılışı:

Margarin tencerede eritilip, un eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra süt, 1 su bardağı şeker ve vanilya eklenip, muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir. Pişirile muhallebi borcama dökülür.

Vişne suyu tencereye koyulur, şeker ve nişasta eklenerek karıştılır. Ocağa alınıp kaynayıncaya kadar pişirilir. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alınır ve borcama boşaltılan muhallebinin üzerine dökülür. Buzdolabında donuncaya kadar bekletilir ve servis yapılır.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: