2 Haziran 2008 Pazartesi

KARAGÖZ

Malzemeler:
-1 paket petibör bisküvi,
-1 kahve fincanı erimiş margarin,
-2 çorba kaşığı süt,
-1 limon,
-1 çay bardağı dövülmüş fındık,
-2 çorba kaşığı bal,
-1 çay bardağı vişne suyu,

Üzeri için,
-Damla çikolata,
-Renkli pasta süsleri,

Yapılışı:

Bisküviler robottan geçirip un haline getirilir. Yoğurma kabına alıp, limon kabuğu rendesi, erimiş margarin, süt, fındık, bal ve vişne suyu eklenip hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur.

Hazırlanan karışım 1 saat kadar buzdolabında bekletilir. Karışımdan küçük parçalar alıp, toplar oluşturulur. Ortalarına damla çikolata batırılır ve pasta süsleriyle süslenir.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: