20 Haziran 2008 Cuma

KAKAOLU ISLAK KEK


Malzemeler:
-2 yumurta,
-1 su bardağı süt,
-1 su bardağı tozşeker,
-50 gr eritilmiş margarin,
-1 çay bardağı zeytinyağı,
-1 paket vanilya,
-1 paket kabartma tozu,
-7 çorba kaşığı un,
-4 çorba kaşığı kakao,

Yapılışı:

Toz şeker ve yumurtalar mikserle çırpılır. Süt, vanilya, zeytinyağı ve eritilmiş margarin eklenip, çırpmaya devam edilir. Kakaoyu da ekleyip tahta kaşıkla karıştırılır. Karışımdan 1 su bardağı ayrılır. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma katılır ve tahta kaşıkla karıştırılır. Yağlanmış kalıba karışım dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecede 35 dak pişirilir. Kek fırından alındığında sıcakken, ayırdığımız 1 su bardağı sıvı karışım kekin üzerine dökülür. Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: